MalleoLITE Fotledsstöd Ref.33080 Size M

 

MalleoLITE Fotledsstöd Ref.33080 Size M

M – Diagonal omkrets av fotkragen-häl cm 28/33 EU

Ankel med "8" elastiska dragstänger

Fjäderlätt, tunn och andningsbar, kan ridningsmatta bäras smidigt i alla typer av skor även under träning.

MalleoLITE, lätt stabiliserande fotledsstöd för vardagligt behov med smidighet, enkelt applicering och extra kompression för fotleden.

Fotledsstödet MalleoLITE kombinerar lätt stabilitet och kompression och är tillverkat av mjuk och luftig Lycra som tack vare den anatomiska passformen ger lokal kompression runt fotleden i kombination med två anpassningsbara bandsystem. Bandens placerade i en X-konstruktion ger möjlighet att justera stödet både över fotledens insida och utsida samtidigt. MalleoLITEs cirkulära strumpa är tillverkad av en mjuk och luftig Lycra och ger kompression och god ventilation vid användning.
Fotledsstödet finns i tre storlekar för att säkerställa funktion oavsett storlek på foten. För ökad grad av stabilitet har MalleoLITE två X-band över in och utsidan av fotleden. Banden är tillverkade av semi-elastisk mesh med kompression i kombination med extrem smidighet och ventilation. X - banden spänns individuellt över in och utsidan av fotleden men har en samverkande funktion för total stabilitet av fotleden. De anpassningsbara bandsystemen ger på enklaste sätt möjlighet att justera stödet efter individuella behov, beroende på hur hårt banden spänns ökar eller minskar graden av stöd.

MalleoLITE kombinerar lätt stöd, kompression för en instabil fotled med extrem smidighet och användarvänlighet.
Tjockleken på de olika materialen i fotledsstödet är 3 mm vilket gör att fotledsstödet fungerar i stort sett i alla skor och tar inte mera plats än en tunnare strumpa trots stödets olika funktioner.
Tack vare den unika konstruktionen är MalleoLITE väldigt enkel att använda, fotledsstödet appliceras på samma sätt som en vanligt strumpa och banden spänns och fästes på enklaste sätt med hjälp av kardborreband på fotledsstödets in och utsida.
MalleoLITE har en öppen häl-konstruktion för att ta minimalt med plats under hälen för en normal upplevelse i skorna.