Bikarbonat Rengöringsmedel 550 g

 

Bikarbonat Rengöringsmedel 550 g

Ett allsidigt och naturligt rengöringsmedel.

 Bikarbonat 550g – för städning och rengöring inne och ute.

 Neutraliserar dålig lukt.

 Använd som det är eller blanda med exempelvis ättika eller vatten.

 Bikarbonat – en multitalang som kan ersätta många olika typer av städprodukter.

Bikarbonat är en universalprodukt som kan användas till allt från städning och tvätt till rengöring utomhus och till att neutralisera dålig lukt.

Bikarbonat, även kallat natriumvätekarbonat eller natriumbikarbonat, är ett vitt, ogiftigt pulver som har bra rengöringsegenskaper – perfekt för att använda i hushållet utan att utsätta familjen, barn eller husdjur för hälsorisker. En stor fördel är också att bikarbonat kan kombineras med ättika, citronsyra och andra grejer du redan har hemma i skafferiet.

Olika sätt att använda bikarbonat
Bikarbonat kan användas som torrt pulver – strö det på madrassen för att fräscha upp den eller på utomhusdynor innan du lägger undan dem för vinterförvaringen.
Bikarbonatpasta är praktiskt för att rengöra mer på djupet. Blanda bikarbonat med ungefär samma mängd vatten och använd det för att göra rent diskhon av metall, ugnsdörren, vita sneakers eller kakelfogar.
Luktar det dåligt ur avloppet? Häll i bikarbonatpulver och lite senare även ättika. Blandningen börjar bubbla och får gärna verka en stund. Skölj sedan rent avloppet med hett vatten – nu är avloppet rent och luktar inte längre illa.

Städa med bikarbonat
Det har blivit väldigt populärt att städa med bikarbonat. Oavsett om det handlar om vidbrända stekpannor, smutsiga duschväggar eller kakelfogar – nästan allt blir renare och fräschare med bikarbonat. Du kan även ersätta sköljmedel med bikarbonat eller göra rent tvättmaskinen med det vita pulvret. Bikarbonat är även optimalt för att få bort envisa föroreningar i avlopp eller inbränd smuts i ugnen.

Bikarbonat utomhus
När du tar fram trädgårdsmöblerna från vinterförvaringen är det ett perfekt tillfälle att rengöra dem med bikarbonat. Altanen och båten håller sig rena året om efter en miljövänlig rengöring med bikarbonat.

Bikarbonat neutraliserar dålig lukt
Bikarbonat neutraliserar effektivt dålig och unken lukt i olika material och funkar både i kylskåp och för textilier. Ett enkelt sätt att minska unken lukt i sopbehållaren är att strö lite bikarbonat i botten av behållaren. Samma knep fungerar i lådan med kattsand eller i kaninburen.

Obs! Använd inte bikarbonat på ytor som lätt får repor. Känner du dig osäker, testa på ett litet område först. Detta bikarbonat är avsett för städning, inte för bakning eller matlagning. Förvaras mörkt och torrt.

EAN 7393173379978